пʼятниця, 7 вересня 2018 р.



Об'єкт дослідження - ставок Кам’янка с. Кам’янка  та водосховище Слов’янського району с. Райгородок Донецької області.
Предмет дослідження екосистеми штучних водойм, виробничі процеси яких пов'язані із веденням рибного господарства.
Мета дослідження - комплексне геоморфологічне, геологічне, гідрологічне, фізико-хімічне дослідження ставків, а також складання рекомендацій щодо створення оптимальних екологічних умов для ставків степової зони з метою покращення продуктивного ведення ставкового рибальництва.


Задачі дослідження :
1.  Проаналізувати науково – методичну літературу;
2.  Провести фізико-географічні дослідження ставків;
3.  Провести органолептичні та біохімічні дослідження води досліджуваних водойм.
4.                 Провести      власні      спостереження      виробничого      процесу      рибного господарства штучної екосистеми.
5.                 Проаналізувати сезонну динаміку води досліджуваних водойм рибного господарства.
6.                 На основі проведеної роботи скласти рекомендації щодо підтримки певних екологічних показників штучних водойм для підвищення продуктивності рибної галузі.
Методи    дослідження:     літературний, лабораторний, експериментальний, спостереження.
Наукова новизна роботи полягає в тому, що в ній зроблено спробу комплексного дослідження екосистем штучних водойм рибного господарства Донецької області та їх порівняльна характеристика.
Гіпотеза роботи – полягає в тому в тому, що рибне господарство дає можливість значно поповнити резерви продовольчих ресурсів, та більш раціонально використовувати державні землі.
 Практичне значення роботи: можна використовувати на уроці екології, біології та економічної географії, в господарствах, які прагнуть займатися штучним розведенням риби.

Немає коментарів:

Дописати коментар